Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost tratat de medici cu cinci litri de bere pentru a-i salva viaţa. Bărbatul a fost la un pas de moarte din cauza intoxicaţiei cu metanol.

Totul s-a întâmplat la un spital din provincia Quang Tri din Vietnam, acolo unde bărbatul de 48 de ani a ajuns în stare critică.

Articolul continua dupa recomandari

Un medic de la Terapie Intensivă a descoperit că nivelul de metanol din sângele bărbatului era de 1,119 ori mai mare decât limita normal.

Medicul a decis să introducă cinci litri de bere în stomacul pacientului pentru a încetini procesarea metanolului de către ficat.

Doctorul a explicat că bărbatului i s-a administrat câte o bere la fiecare oră, iar după un total de cinci litri de bere, pacientul a fost complet conştient, notează Daily Mail.

Bărbatul a primit un tratament cu cinci litri de bere şi a fost externat după 3 săptămâniVezi 2 imagini în Galerie

Potrivit medicilor, stomacul şi intestinele unei persoane continuă să elibereze alcool în sânge chiar dacă persoana este inconştientă sau s-a oprit din băut, iar pentru o perioadă de timp, nivelul alcoolului din sânge continuă să crească.

Bărbatul a intrat în comă în momentul în care metanolul din sistemul lui a început să se oxideze şi să se transforme în acid formic.

Medicul i-a administrat pacientului bere pentru a preveni formarea acidului formic şi pentru a avea suficient timp pentru dializă.

Bărbatul salvat de la moarte cu cinci litri de bere a fost externat din spital după trei săptămâni.