Tatuarea semipermanentă a sprâncenelor este la mare modă în zilele noastre. Milioane de femei merg la saloanele de înfrumuseţare în speranţa că vor obţine sprâncenele perfecte şi nu vor mai fi nevoite să le contureze.

Micropigmentarea sprâncenelor este la mare modă în Statele Unite. Influenţate de vedetele de la Hollywood, milioane de femei se lasă pe mâna specialiştilor pentru a obţine sprâncenele perfecte. De multe ori, însă, regretă decizia luată şi trec printr-un adevărat chin în perioada de vindecare. Căci ca oricare alt tatuaj, micropigmentarea presupune ace care irită pielea. Iar cea din preajma ochilor este cea mai sensibilă. Microbladingul nu trebuie, totuşi, confundat cu tatuajul permanent.

Articolul continua dupa recomandari

Microbladingul este considerat semi-permanent, în timp ce tatuarea sprâncenelor este permanentă.

Doar că microbladingul vine la pachet şi cu o serie de restricţii, care trebuie respectate cel puţin o săptămână. Femeile nu au voie să îşi ude sprâncenele proaspăt tatuate şi nu au voie să pună presiunea asupra lor. Motiv pentru care sunt nevoite să aibă în permanenţă un ventilator prin preajmă pentru a se asigura că nu transpiră. Pentru că în cazul în care o fac, culoarea sprâncenelor riscă să se schimbe.

Unul din cele mai grele aspecte este, însă, dormitul. O spun chiar cele care au trecut prin această experienţă neplăcută. Cele mai multe mărturisesc că nu au fost în stare să închidă un ochi toată noaptea, de frică să nu se sucească pe burtă şi să pună presiune pe sprâncene. Altele au fost, în schimb, revoltate că nu au putut să se spele pe cap.