Piaţa muncii se transformă, iar angajaţii trebuie să ţină pasul cu noile tendinţe! Un studiu realizat recent susţine că tehnologia va începe să înlocuiască inteligenţa umană cu cea artificială.

În nici 15 ani, forţa de muncă ar putea arăta foarte diferit de cea de astăzi. Mai exact, ar putea fi parţial înlocuită de maşini inteligente. Asta arată studiul care analizează cum se vor schimba cerinţele mediului de afaceri în viitorul apropiat.

Articolul continua dupa recomandari

Iar procentul celor care se tem de această nouă tendinţă nu este de neglijat. 60 la sută dintre cei chestionaţi au spus că sunt îngrijoraţi de faptul că locurile de muncă nu vor mai fi stabile pe termen lung. Leaderii în afaceri au venit însa cu soluţia. Pentru a ţine piept viitorului, va trebui să acumulăm din ce în ce mai multe cunoştinţe noi. Iar sfatul a fost primit bine de respondenţi.

Aproape trei sferturi dintre cei chestionaţi spun că sunt pregătiţi să înveţe lucruri noi şi chiar să se recalifice pentru a-şi păstra şansele de angajare. În plus, mintea umană nu va putea fi niciodată întrecută, au estimat la fel de mulţi respondenţi... Totuşi, dacă în viitor tehnologia va înlocui o parte din forţa de muncă... pe ce ar trebui să ne concentram mai departe? 

Specialiştii spun că va fi important să ne dezvoltam creativitatea, spiritul inovator dar şi puterea de a ne adapta şi a găsi soluţii rapide. Pe scurt, să ne antrenăm acele aptitudini la care maşinile inteligente nu ne vor putea întrece prea curând.