Este foarte clar că industria auto se va tranforma radical în urmatorii ani! Şi nu o spun companiile producătoare de maşini, ci şoferii. Pe baza dorinţelor lor s-a alcătuit chiar un studiu despre cum şi-ar dori să arate, pe viitor, traficul rutier, dar şi cum şi-ar dori să arate automobilele lor.

Şoferii iubesc tehnologia avansată. Dacă ar putea picta un tablou al viitorului pentru industria auto, şi-ar închipui maşini care se conduc singure şi o mare de autoturisme electrice. 

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit studiului, aproximativ jumătate din clienţi nu şi-ar mai cumpara o maşină personală dacă ar exista taxiuri autonome. Aşa-zisele robo-taxiuri ar fi disponibile la costuri mai mici, iar asta pentru că nu ar mai fi nevoie de cineva care să le conducă. În plus, 37 la sută dintre şoferi se gândesc deja ca următoarea lor maşină să fie una electrică.

Studiul care cuprinde părerile a 10.000 de consumatori din peste 10 ţari a fost gândit pentru a îi ajuta pe jucatorii din industria auto să înţeleagă mai bine dorinţele şoferilor. 

Deşi 60 la sută dintre clienţii chinezi işi propun ca urmatoarea maşină cumparată să fie una electrică, atât ei cât şi şoferii europeni şi ameicani spun că preţurile ridicate ale acestor autoturisme sunt principalul motiv care i-ar putea face să se răzgândească. Şi pentru robotaxiuri mai este puţin de aşteptat.

Cu toate că 59 la sută din olandezi ar renunţa la autovehiculul personal în favoarea folosirii taxiurilor care se conduc singure, maşinile electrice fără şofer nu vor ajunge pe piaţă până în 2021, au declarat reprezentanţii firmei care a realizat studiul.