Este imposibil să găsești un om perfect echilibrat din punct de vedere mental. Ciudățenia fiecărei minți constituie unul dintre elementele ce ne fac oameni și creează diversitatea pe care o iubim atât de mult. Însă unii au dus lucrurile în extrem, cu sau fără voia lor. 

Cum de la râs la plâns e doar un pas, așa și de la trăsătură la tulburare e o linie foarte fină. Care poate fi observată, de obicei, doar în momentele dificile.

Articolul continua dupa recomandari

Rac - paranoia

Nevoia de a construi ziduri pentru a se feri de suferință îi transformă pe unii raci în paranoicii horocopului. Acești nativi se tem, în orice moment al zilei, că li se pregătește o surpriză neplăcută sau că persoana iubită este pe punctul de a-i trăda. Firește, trădarea are lor doar în mintea lor, dar este resimțită atât de intens încât lasă urme vizibile și nu de puține ori un rac se va închide în propria carapace pentru a "rezolva" o problemă care, în fond, nu există. 

Leu - narcisism

Aflați în vârful lanțului trofic, lei au convingerea că se pricep de minune în orice domeniu doar pentru simplu fapt că există. Ceea ce nu prea este adevărat. Unii dintre ei vor ajunge să dezvolte trăsături de narcisist, considerând că trebuie să fie tratați în mod special și refuzând să-și asume responsabilitatea pentru propriile decizii. Confruntați cu această problemă, nativii din leu vor deveni ofensivi și vor evita să discute cu argumente. Soluția? Limite clare, peste care nu se poate trece, indiferent de circumstanțe.

Fecioară - borderline

S-a certat cineva cu o fecioară? Abia atunci iese la iveală caracterul lor. Din persoane echilibrate vor deveni răutăcioase și aspre, care spun orice le trece prin cap din cauza nervilor. Doar pentru a deveni mieroase și blânde peste 30 de secunde, gata să o ia de la zero - dacă li se mai dă o șansă. Practic nu mai știi cu cine vorbești, din moment ce totul se schimbă de la o clipă la alta. Își vor reveni la "normal" abia după ce scopurile vor fi fost atinse iar calmul restabilit.