Semnele care anunță obezitatea infantilă și alimentele periculoase pentru copii au fost temele unei discuții în platoul Observatorului, despre Campania Greu în România.

În platoul Observatorului Matinal, alături de Octavia Geamănu au fost Andrada Popovici, reporterul campaniei Greu în România, și Andreea Șuvoială, medic specialist în endocrinologie și nutriție.

Articolul continua dupa recomandari

Discuția s-a referit și la semnele care anunță obezitatea infantilă și care ar trebui să îi îngrijoreze pe părinți.

”În momentul în care copilul are burtică, pentru că asta ne deranjează cel mai mult la un copil, lipozitatea centrală. Când crește burta, nu mai intră în hainele pentru vârsta lui, e momentul să mergem la pediatru sau la medicul de familie, care-l va măsura, îl va cântări, o să-i măsoare circumferința abdominală, îl va pune, probabil, pe un grafic de creștere, și va vedea daca are o greutate nepotrivită pentru vârsta și înălțimea lui”, a spus medicul Andreea Șuvoială.

Una dintre principalele cauze ale obezității e excesul de zahăr. În cazul copiilor, specialiștii recomandă mare precauție.

”Copiii mici, până în 5 ani, nu ar trebui să consume mai mult de 3 lingurițe de zahăr pe zi. Copilul mai mare, până în adolescență, nu ar trebui să depășească 5 lingurițe de zahăr pe zi”, a explicat Andreea Șuvoială.