Echipele de salvare au lucrat aproape opt ore pentru a aduce la lumină un locatar care rămăsese prins sub dărâmături. Acesta a ajuns, în cele din urmă, la spital, însă detalii asupra stării sale încă nu au fost făcute publice. Cauza exploziei nu a fost stabilită, dar ipoteza cea mai vehiculată este cea a unei scurgeri de gaz.

Mai multe apartamente ale blocului cu trei niveluri au fost total distruse. Faţada clădirii s-a prăbuşit peste două maşini parcate, care au suferit şi ele avarii serioase. Trei locatari blocaţi sub dărâmături au fost extraşi de pompieri imediat după sosirea lor la locul exploziei.

Articolul continua dupa recomandari

Martor: Am auzit o femeie care striga după ajutor, iar apoi un bărbat era prins sub dărâmături, nu i se vedea decât piciorul.

Mult mai gravă era situaţia unui alt bărbat de 28 de ani, blocat, şi el, în ruine. Omul rămăsese prins sub câteva blocuri mari de beton după ce, în momentul exploziei, planşeul se rupsese, pur şi simplu, sub el. Salvatorii nu puteau ajunge la victimă fără a risca să provoace noi prăbuşiri.

Mai întâi, un câine antrenat pentru a acţiona în asemenea situaţii i-a dus un telefon prin care a putut să comunice cu echipa de salvare. Apoi o macara a îndepărtat, cu mare atenţie, fragmentele de beton şi maşinile avariate. Succesul a venit după miezul nopţii, când tânărul a fost salvat. La o parte dintre fazele operaţiunii a asistat şi primarul oraşului.

Pauline Krikke: Mă gândesc la oamenii care stăteau liniştiţi în camerele lor şi, dintr-o dată, s-a produs explozia. Este pur şi simplu groaznic.

Ca măsură de siguranţă, apartamentele din vecinătatea celor distruse au fost evacuate. 30 de persoane au fost cazate într-un hotel care a fost ales în aşa fel încât să le poată găzdui şi animalele de companie.

Cauza exploziei urmează să fie stabilită, dar pompierii cred că a fost vorba de o scurgere de gaz. Presa scrie că, acum o săptămână, unii locatari au semnalat un miros de gaz, dar controalele efectuate nu au depistat nimic anormal.