Ultimele zile au adus în mare partea a continentului furtuni violente, însoţite de inundaţii şi rafale puternice de vânt. Din Italia până în Balcani şi Marea Britanie, vremea rea a făcut ravagii. Imaginile surprinse de localnici au surprins dezastrul lăsat în urmă de furia naturii.

La Ancona, în estul Italiei, o ploaie torenţială de doar câteva minute a făcut prăpăd. 

Articolul continua dupa recomandari

Două femei au rămas blocate în maşină după ce au fost surprinse de viitură, sub un pod. Apa a ajuns rapid până la plafonul maşinii, în timp martorii priveau neputincioşi. Doar intervenţia rapidă a unor poliţişti le-a salvat. 

A fost dezastru şi pe coasta de sud a Italiei, unde localnicii au filmat o trombă marină care se apropia ameninţător de zonele locuite. 

Furtuna Hector a lovit cel mai dur Scoţia, în zona oraşului Edinburgh, unde pavilionul de lux destinat spectatorilor unui turneu de golf a fost distrus în doar câteva secunde.

În Serbia, ploile torenţiale au fost însoţite de grindină. În unele zone, bucăţile de gheaţă au fost de dimensiunea unor ouă. 

În cealaltă parte a lumii, în China pericolul a fost mai mic decât surprinderea oamenilor, pentru că a plouat cu fructe de mare. O furtună a adus la mal numeroase vietăţi marine. Iar localnicii uimiţi au fotografiat caracatiţele, stelele de mare sau creveţii care le-au fost aruncate pe parbriz.