Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a numit pe Serghei Skripal, fostul spion rus care a fost otrăvit în Marea Britanie, drept „ticălos şi trădător”.

„Văd că unii dintre colegii voştri avansează teoria că Skripal a fost aproape un fel de activist al drepturilor omului. El a fost un simplu spion. Un trădător al Rusiei. Există un astfel de concept – un trădător al naţiunii. El este unul dintre aceşti oameni”, a declarat Vladimir Putin la o conferinţă despre sectorul energetic.

Articolul continua dupa recomandari

„Este doar un ticălos”, a adăugat liderul rus.

Fostul spion rus Serghei Skripal a fost otrăvit, alături de fiica sa, Iulia, cu noviciok în martie. Ei au supravieţuit, însă Dawn Sturgess - o britanică fără legătură cu atacul iniţial - a murit după ce a intrat în contact cu aceeaşi substanţă, potrivit News.ro.

Guvernul britanic i-a acuzat pe cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov de acest atac. Londra susţine că sunt agenţi sub acoperire ai serviciilor militare ruse de informaţii GRU. Rusia a negat mereu acuzaţiile, iar preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că suspecţii sunt civili.