Vladimir Putin are un nou prieten. Cunoscut drept mare iubitor de animale, preşedintele rus a primit un pui de câine de la omologul său din Turkmenistan.

Imediat ce l-a văzut pe dolofanul ascuns într-o cutie de transport specială, Putin parcă s-a luminat la faţă. A părut chiar grăbit să îl ia din mâinile liderului turkmen care, deloc sensibil, îl ţinea zdravăn de ceafă şi îl arăta camerelor. Pe post de bun venit, preşedintele rus l-a sărutat, afectuos, pe frunte pe simpaticul patruped care pare derutat de toată zarva din jur.

Articolul continua dupa recomandari

Gurbanguly Berdimuhamedow, preşedintele Turkmenistanului: "Ziua dumneavoastră a fost recent, ziua dumneavoastră de naştere, şi aş vrea să vă felicit din toată inima!"

Câinii din rasa Alabai sunt consideraţi paznici de neegalat şi peste măsură de loiali. Este pentru a treia oară când Vladimir Putin primeşte un câine în dar din partea unui alt lider de stat. 

Premierul bulgar i-a dăruit în 2011 un ciobănesc pe nume Buffy, iar un an mai târziu, un oficial nipon i-a făcut cadou un patruped pe nume Yume din rasa Akita. 

Liderul turcmen se află în vizită la Soci pentru discuţii referitoare la posibila reluare a exporturilor de gaze din Turkmenistan către Rusia. Cândva, principalul cumpărător al gazului turkmen, Moscova a încetat brusc contractul anul trecut, în urma unei dispute legate de preţ.