Imagini șocante filmate în China, care arată o panică totală a locuitorilor. Oamenii au luat cu asalt spitalele, chiar dacă nu manifestă simptome de îmbolnăvire, încercând să afle dacă sunt sau nu infectaţi cu noul coronavirus.

Sute de pacienți au umplut până la refuz holurile spitalelor din privincia Hubei, pe fondul focarului mortal de coronavirus, iar experţii avertizează că situația este deja incontrolabilă.

Articolul continua dupa recomandari

Panică în spitalele din China, din cauza noului virus

Filmări șocante au fost publicate dintr-un spital, care arată cum sute de oameni se grăbesc să fie consultaţi de medici, panicaţi de virusul mortal care se extinde cu repeziciune în China.

Epidemia de coronavirus, care a ucis deja 26 de oameni și a îmbolnăvit mai mult de 800, a obligat autoritățile chineze să bage în carantină cel puțin 24 de milioane de oameni, care trăiesc în nouă orașe din provincia Hubei din China.

Un expert chinez, care a ajutat la combaterea epidemiei SARS în Asia în 2003, a avertizat că situația din Wuhan, epicentrul focarului, este deja incontrolabilă, informează dailymail.co.uk.

Un alt expert precizează că ce e mai rău încă nu s-a întâmplat, susținând că apogeul focarului va fi abia luna viitoare. Wuhan, capitala provinciei Hubei, cu o populație de 11 milioane, a fost pusă în carantină încă de joi.

Autorităţile locale au declarat vineri că există o creștere uriaşă a numărului de pacienți cu febră și că spitalele au rămas fără paturi.

Autoritățile au ordonat unei companii de construcții administrate de stat să construiască un spital în şase zile, dedicat numai pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Numărul orașelor afectate de virus este de așteptat să crească.