O înregistrare video de la prăbuşirea unui elicopter Mi-8 cu 18 oameni la bord, în Rusia, dezvăluie scene dramatice. Nimeni nu a supravieţuit în tragedia produsă în Siberia, spun echipele de intervenţie.

Înregistrarea video amator arată momentul în care o uriaşă coloană de fum se ridică spre cer după prăbuşirea elicopterului Mi-8, în regiunea Krasnoyarsk din Siberia. În urma impactului cu solul, aparatul de zbor a luat foc şi a fost complet distrus.

Articolul continua dupa recomandari

Cele 18 persoane aflate la bord - 15 pasageri şi 3 membri ai echipajului, nu au avut nicio şansă. În a doua parte a înregistrării video poate fi văzută epava în flăcări a elicopterului.

Elicopterul s-a lovit de încărcătura altui elicopter

Tragedia s-a produs la foarte puţin timp după decolare. Elicopterul Mi-8, care aparţinea companiei aeriene ruseşti Utair, transporta muncitori către o exploatare petrolieră.

Potrivit anchetatorilor, aparatul de zbor ar fi lovit cu rotorul o încărcătură transportată de un alt elicopter. Pilotul n-a mai putut redresa situaţia, iar aparatul cu 18 oameni s-a prăbuşit. Echipajul celuilalt elicopter a fost nevoit să arunce încărcătură după impact şi a reuşit să scape.

O anchetă este acum în derulare, iar investigatorii ruşi vorbesc inclusiv despre neglijenţă în respectarea siguranţei traficului aerian.