Anchetatorii americani i-au trimis o scrisoare fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, pentru a-i solicita reţelei de socializare să ofere informaţii cu privire la cinci conturi aparent utilizate de atacator, Omar Mateen.

Pentru a încerca prevenirea unor astfel de tragedii, soldată cu 49 de morţi şi 53 de răniţi, anchetatorii doresc să afle mai multe detalii din activitatea de pe Facebook a atacatorului asupra clubului gay din Orlando, unele elemente dezvăluind că el a postat mesaje extremiste chiar în timpul atacului său de duminică.

Articolul continua dupa recomandari

În scrisoarea adresată lui Zuckerberg, Ron Johnson, preşedintele Comisiei pentru securitate internă a Senatului SUA, afirmă că Mateen a postat pe Facebook un jurământ de credinţă faţă de SI în timpul atacului şi a cerut ca “America şi Rusia să înceteze să bombardeze SI”. El ar fi postat, de asemenea, un mesaj în care afirmă că “adevăraţii musulmani nu vor accepta niciodată manierele dezgustătoare ale Occidentului” şi că “în zilele următoare vor avea loc alte atacuri ale SI în SUA”.

De asemenea, atacatorul pare să fi căutat informaţii pe internet cu privire la carnagiul pe care tocmai îl comitea, prin cuvinte-cheie precum “Pulse Orlando” sau “focuri de armă”, potrivit lui Johnson.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat că reţeaua de socializare online a primit scrisoarea din partea senatorului. Compania californiană nu a răspuns deocamdată cererilor lui Johnson, însă cooperează cu anchetatorii în acest caz.

sursa: AGERPRES