Preşedintele Barack Obama a declarat că jihadiştii Statului Islamic au pierdut teritorii importante în Siria şi Irak, însă continuă să reprezinte o ameninţare la adresa securităţii lumii, transmite BBC.

”Posibilitatea unor atacuri comise de atacatori singuri sau de mici celule teroriste rămâne în continuare o realitate”, a precizat liderul SUA. De asemenea, pierderea unor teritorii importante în Siria şi Irak ar putea determina gruparea teroristă să găsească o nouă ţintă pentru majoritatea atentatelor comise.

Articolul continua dupa recomandari

Preşedintele a explicat că gruparea teroristă nu este una invincibilă, în ciuda propagandei sale.

“De fapt, teroriştii vor fi în mod inevitabil învinşi”, a declarat Obama.

Deşi jihadiştii ISIS au pierdut teritorii însemnate în Siria şi Irak, aceste victorii ale coaliţiei occidentale au fost întâmpinate de o serie de atentate teroriste care au vizat statele vestice, în special Franţa, Belgia şi Germania.

“ISIS nu poate să învingă Statele Unite ale Americii sau aliaţii NATO”, a explicat Obama, care a amintit că este important ca publicul vestic să nu cedeze în faţa fricii impuse de către terorişti.

SUA şi-au intensificat eforturile în lupta cu gruparea Stat Islamic, prin organizarea unor raiduri aeriene deasuprea bastionului libian al teroriştilor de la Sirte.