Două din cele trei românce ucise de un criminal în serie ar fi fost găsite pe fundul unui lac acid din Cipru. Acolo, anchetatorii au descoperit două valize, în care s-ar afla rămăşiţele fostei profesoare din Buzău şi ale fiicei sale de opt ani. Au scos deja un geamantan la suprafaţă, după o misiune extrem de dificilă. A treia victimă, fetiţa unui român, este încă dispărută. 

O cameră montată pe un braţ robotic a identificat valizele pe fundul Lacului Roşu, iar autorităţile cred că în ele sunt ascunse rămăşiţele Liviei şi ale fiicei ei, Elena. Misiunea de recuperare e foarte dificilă. Lacul este artificial, plin de nămol, iar apa, care provine de la o mină din zonă, e precum acidul.

Articolul continua dupa recomandari

După câteva ore, primul geamantan a fost scos la suprafaţă.

NEOPHYTOS SHAILOS, polițist criminalist: Înăuntru am găsit corpul unei femei şi o bucată de ciment. Trupul a fost examinat de medicul legist, este în stare avansată de descompunere. Vom efectua mai multe teste pentru a identifica victima.

Cele două românce au dispărut în septembrie 2016.

Ucigaşul lor a fost arestat, însă, abia săptămâna trecută, când anchetatorii au decoperit cu groază că au de-a face cu un asasin în serie - primul din istoria recentă, din Cipru. Criminalul a recunoscut că a făcut şapte victime - toate femei, pe care le racola pe Facebook. Tot el le-a dezvăluit anchetatorilor şi locul în care a aruncat trupurile.

Un lac aflat la 30 de kilometri de Nicosia, devenit, în ultimii ani, o atracţie pentru turişti. Deşi zona este îngrădită, mulţi străini s-au fotografiat acolo, dornici să surprindă culoarea neobişnuită a lacului. În unele poze, la suprafaţa apei se poate vedea ceea ce pare să fie o valiză.

Cea de-a treia româncă pe care asasinul a recunoscut că a ucis-o cu sânge rece este Sierra, fiica unui bărbat din Arad. Avea 6 ani când a dispărut, în mai anul trecut.

ADRIAN SEUCALIUC, tatăl fetiței: Măcar să se termine să ştiu şi eu despre ce este vorba. Numai Dumnezeu poate să spună ce se va întâmpla!

Acum, fetiţa este căutată în alt lac din apropiere. Mama ei, o tânără filipineză, a fost deja găsită fără viaţă - ucisă de acelaşi criminal.