Mesaje cutremurătoare sunt transmise de zeci de oameni, după ce un român mort în Italia a salvat 6 vieţi. Valentin, tată al unei fetiţe de 4 ani, a cerut familiei să îi doneze organele. El a murit după un accident rutier în care a fost lovit de o maşină, în timp ce mergea pe scuter.

Accidentul a avut loc pe 12 iulie, în Sardinia, Valentin Costel ajungând în comă la spital. Organele sale au fost funcţionale ajutate de aparate, dar după 6 zile inima a încetat să îi mai bată. Pe 18 iulie a murit, iar o zi mai târziu organele sale au fost prelevate şi au salvat 6 vieţi.

Articolul continua dupa recomandari

"Azi, la ora 2:00, a decedat românul accidentat cu scuterul. Din punct de vedere medical era deja decedat din ziua accidentului dar inima lui încă mai bătea, azi i s-a oprit și inima. Durere mare pentru soție și fiica lor de numai 4 anișori.", anunţa verişoara românului pe facebook.

Vezi 3 imagini în Galerie

Valentin spusese familie de mai multe ori, când era în viaşă, că dacă va muri prematur ar vrea ca organele sale să salveze alte vieţi. Iar soţia sa a ţinut cont de această dorinţă. 

Medicii de la spitalul "Santissima Trinità" din Sassari, unde românul a fost transportat după accident, i-au prelevat inima, plămânii, ficatul și rinichii, în timpul unei operații complexe, a doua de acest gen care a avut loc în Sardinia, relatează Unione Sarda.

Organele lui Valentin Costel au fost transplantate la șase pacienți care așteaptă la Cagliari, Milano și Udine.

Vezi 3 imagini în Galerie

"Dumnezeu să-l odihnească în pace. Mare respect şi preţuire pentru soţia lui", a fost unul dintre comentariile postate pe facebook, în vreme ce o altă femeie scrie: "Toată viaţa îl vor pomeni cei cărora le-a dat viaţă!"

"Dumnezeu să te odihnească în pace, Vali! O parte din tine trăieşte, bravo Cremi, linişte sufletească şi putere să mergi mai departe pentru minunea voastră. El vă veghează din Cer... păcat că prea repede a fost chemat.", a scris o prietenă a familiei.