O vacă gestantă a fost condamnată la moarte în Bulgaria după ce a trecut ilegal graniţa Uniunii Europene în Serbia şi nu a avut documentele necesare atunci când a fost adusă înapoi la proprietarul ei.

Povestea vacii Penka, ce aparţine unui cetăţean bulgar, a început pe 12 mai, atunci când a scăpat din fermă şi a trecut graniţa în Serbia.

Articolul continua dupa recomandari

Un cetăţean sârb a găsit vaca şi a identificat-o după crotalie. Astfel, el a înapoiat-o proprietarului bulgar.

Totuşi, autorităţile de frontieră i-au interzis bulgarului să îşi ia înapoi vaca şi au decis ca animalul să fie inspectat de un doctor.

Veterinarul care a consultat-o pe Penka a decis ca animalul să fie eutanasiat din cauza legilor Uniunii Europene care interzic importul de animale din ţări non-UE, notează euronews.com.

Fermierul bulgar a pus la dispoziţia autorităţilor un certificat veterinar care atestă că Penka este sănătoasă, însă cu toate acestea, sentinţa de condamnare la moarte a fost definitivă.

Cazul vacii Penka a ajuns şi la urechile europarlamentarilor de la Bruxelles după ce o petiţie de salvare a animalului a fost semnat deja de peste 15.000 de oameni.