Zeci de mii de urși koala au murit în incendiile care au devastat Australia în acest sezon. Doar pe o insulă devastată de foc, peste 20 de mii de ursuleți au pierit, transmit activiștii pentru mediu.

O înregistrare video filmată de un grup de activiști arată situația de la un centru pentru animale din Adelaide. Peste 100 de urși koala salvați din incendiile care au devastat zona au fost aduși aici.

Articolul continua dupa recomandari

Zeci de ursuleți sunt pui rămași orfani în urma focului răvășitor, care le-a ucis părinții. Urșii koala sunt îngrijiți de veterinari și de voluntari.

20 de mii de koala morți doar pe o insulă

Seria devastatoare de incendii izbucnită în acest sezon cald în Australia a avut un efect dezastruos asupra populației de urși koala. Potrivit Daily Mail, doar pe Insula Cangurilor, a treia insulă ca mărime a Australiei, situată în sudul continentului, peste 20 de mii de koala au murit. Asta înseamnă aproape jumătate dintr-o populație de 50 de mii de urși a insulei.

Situația e disperată și pentru animalele care au rămas în viață.

”Nu mai este hrană pentru animalele care au supraviețuit, multe dintre ele vor muri de foame”, spune Sam Mitchell, coproprietarul unui parc sălbatic de pe Insula Cangurilor.

Un dezastru de proporții

Pierderi mari s-au înregistrat din cauza incendiilor nu doar printre urșii koala, ci și în alte specii de animale sălbatice sau domestice. Un video filmat în apropiere de orașul Batlow, din sud-estul țării, arată mii de cadavre de animale pe marginea unui drum.

 

Australia, foc şi lacrimi – un documentar marca Observator, exclusiv pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/observator-exclusiv.

 

Incendiile din Australia sunt provocate de vremea deosebit de caldă, influențată de curenții uscați ai Oceanului Indian. În acest sezon, focarele au pârjolit peste 4 milioane de hectare. În comparație, incendiile din Amazonia au distrus o suprafață de 900 de mii de hectare.