Uraganul Florence, care a lovit încă de ieri Coasta de Est a SUA, statele Carolina de Sud şi Carolina de Nord fiind cele mai afectate, a făcut primele victime. Sunt cel puţin patru morţi, iar peste 800 de mii de case au rămas fără curent.

Autorităţile au confirmat decesul a patru persoane, între care o femeie şi copilul ei, care au murit după ce un copac a căzut pe casa lor din Carolina de Nord.

Articolul continua dupa recomandari

În noaptea de vineri spre sâmbătă viteza vântului depăşea 100 km/h. Furtuna se deplasează în teritoriu cu 7 km/h, iar alertele de inundaţii şi viituri au venit pe bandă rulantă.

Imaginile postate pe internet de locuitorii din Carolina de Nord şi Carolina de Sud arată cum furia naturii mătură tot ce îi iese în cale, vântul luând pe sus chiar şi structuri metalice.

Este estimat că uraganul Florence, care a intrat pe uscat vineri dimineaţă la Wrightsville Beach, va avansa în uscat după care se va deplasa spre nord, pierzându-şi din intensitate, scrie News.ro.

În oraşul turistic New Bern, cei 30.000 de locuitori s-au confruntat cu inundaţii. Apa a crescut brusc, nivelul ei ajungând la peste 1,5 metri, iar sute de persoane au rămas blocate în case.