Golden State Killer (Criminalul Golden State), unul dintre cei mai periculoși infractori din istoria SUA, acuzat de 12 crime și 50 de violuri, a fost găsit după 40 de ani de căutări.

Autoritățile din Sacramento au anunțat că Joseph James DeAngelo a fost identificat ca fiind așa-numitul "Golden State Killer", suspectat că a comis 12 crime și 50 de violuri în California, în perioada 1979 - 1986, scrie CNN.

Articolul continua dupa recomandari

Cine este "Golden State Killer"

"Golden State Killer" este unul dintre numele pe care l-a primit un criminal și violator în serie, care a semănat teroare în California. El a comis 50 de violuri în nordul Californiei și a ucis 12 oameni în sudul Californiei, din 1979 până în 1981. El a mai comis o singură crimă după 1981, în 1986.

Bărbatul, care acum are 72 de ani, a fost reținut de poliția din Sacramento și este acuzat de crimă, fără posibilitatea de a ieși pe cauțiune.

"Răspunsul a fost întotdeauna în Sacramento", a declarat procurorul din Sacramento, Anne Marie Schubert, referitor la faptul că Golden State Killer a fost căutat pe întreg teritoriul Statelor Unite timp de 40 de ani.

DeAngelo a fost arestat, după ce probe ADN prelevate din aria reședinței sale s-au potrivit cu urme ale unor crime petrecute în California, a dezvășuit și procurorul Greg Totten, din districtul Ventura.

Criminalul era polițist

Potrivit presei americane, DeAngelo este un fost polițist din Auburn, California, care a fost concendiat în 1979, după ce a fost prins furând un ciocan și un spray pentru îndepărtat câinii dintr-un magazin. El lucrase ca polițist în localitățile Exeter și Auburn, între 1973 și 1979.

"Este foarte posibil ca el să fi comis acele crime în timp ce era ofițer de poliție", a declarat șeriful din Sacramento, Scott Jones.