Update: Numărul morţilor în atacul de la moschee a crescut la 40, informează autorităţile din Noua Zeelendă.

________________________________________________________

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul care a ucis 27 de oameni în două meschei, în Noua Zeelendă, a transmis live totul. Unul dintre autorii atacului armat de la Christchurch, un australian în vârstă de 28 de ani, s-a filmat şi în timp ce se deplasa către moscheea Al Noor, din centrul oraşului, conform presei locale.

Atacatorul s-a identificat ca fiind "Brenton Tarrant" - un bărbat alb, de 28 de ani, de origine australiană, conform presei locale, iar Twitter a închis un cont de utilizator pe acest nume.

Comisarul de poliţiie Mike Bush s-a declarat îngrijorat că filmarea se regăseşte pe reţelele sociale şi a precizat că poliţia face demersuri pentru ca aceasta să fie ştearsă.

"Nu ar trebui să fie în spaţiul public", a spus el.

Imaginile transmise live de atacator, timp de aproape 17 minute, au circulat în mediul online, pe facebook şi twitter. Reţelele de socializare le-au şters ulterior, la cererea poliţiei neo zeelendeze. Erau îngrozitoare, pentru că atacatorul a avut montată o cameră de filmat chiar pe cap şi au fost surprinse toate momentele în care a tras la întâmplare în oameni nevinovaţi.

Presa australiană a anunţat că poliţia antiteroristă din New South Wales desfăşoară operaţiuni în zona Coffs Harbour. Nu se ştie dacă "Tarrant" era din Coffs Harbour, dar cu siguranţă era din New South Wales, conform presei australiene.

Se crede că bărbatul ar avea familie în Grafton, la nord-est de Coffs Harbour.

El a început să transmită live în timp ce mergea către moscheea Al Noor Mosque. În duba sa s-ar fi aflat arme, muniţie şi canistre cu benzină.

El a luat arma şi a intrat în moschee, iar prima victimă  fost împuşcată chiar la uşă, conform New Zealand Herald. Bărbatul avea asupra sa cel puţin o armă automată şi mi multe rezerve de munţie.