Imagini uluitoare surprinse de un bărbat, chiar în propria curte! A crezut că tocmai avuse loc un accident de mașină, pe strada sa, în orașul Appling, Georgia, zgomotul infernal scoțându-l din casă. Un sunet ca niciun altul auzit înainte, și-a spus Jay Sullivent.

A ieșit de urgență din casă. Nu mică i-a fost surpriza când afară nu a găsit nimic din ce ar fi crezut. Uluit, a înconjurat casa, a căutat în toată curtea ceva de la care s-ar fi putut auzi zgomotul straniu și a rămas fără suflare când a găsit un...  meteorit, încă fumegând!

Articolul continua dupa recomandari

Inițial, i-a atras atenția iarba arsă ca într-un cerc, iar la o privire mai atentă și-a dat seama că e, practic, o bucată de piatră în flăcări.

A filmat întreaga scenă, iar șocul trăit este surprins în înregistrarea video. Bărbatului nu îi venea să creadă că ceea ce vede de regulă în filme, ori despre care aude doar povești, tocmai picase în curtea sa.

Nu este primul astfel de incident petrecut peste ocean. În urmă cu o lună, o femeie a surprins traseul fascinant al unui meteorit pe cerul Washington-ului.

De alfel, cele două incidente stranii pentru noi sunt chiar obișnuite pentru oamenii de știință. Și au o explicație. Luna August este cea mai bună perioadă a anului în care oamenii pot vedea pe cer o “o ploaie de meteoriți”, în special în zilele de 12 și 13 ale acestei luni.

Anul trecut, experții au prezis chiar o medie de 150 până la 200 de meteoriți ce pot fi văzuți pe cer, pe oră.