Zapada, gerul si poleiul, insotite de vant cu viteza de peste 100 de kilometri pe ora, i-au surprins pe locuitorii din nordul Frantei, care sperau ca a venit primavara.

Alerta de ninsoare abundenta a fost emisa, mai intai, pentru opt departamente, dar pe parcursul zilei a fost extinsa la 26 de departamente, adica mai mult de un sfert din teritoriu. Dieppe si Rouen sunt doua din orasele in care stratul de zapada a trecut de 15 centimetri.

Articolul continua dupa recomandari

Peste 47.000 de familii au ramas fara energie electrica. Si mai grav, intre 200 si 300 de persoane erau blocate, ieri seara, din cauza zapezii, pe soseaua dintre Saint-Joseph si Cherbourg. Alte cateva sute de oameni si-au abandonat masinile si au pornit, prin ninsoare, spre cele mai apropiate localitati.

Prefectura a mobilizat jandarmii si pompierii in zona si le-a cerut si localnicilor sa le vina in ajutor. Aceeasi situatie se inregistra si pe o autostrada din apropiere. Ninsorile se deplaseaza, astazi, spre sud si se asteapta ca si activitatea aeroporturilor din Paris sa fie serios perturbata.