Aproape 20.000 de oameni au fost evacuaţi în apropiere de Los Angeles, din cauza unui uriaş incendiu de vegetaţie care le ameninţa locuinţele. Până acum, focul a devastat o suprafaţă de peste 130 de kilometri pătraţi şi a distrus aproape 20 de case.

Așa numitul "Sand Fire" a ajuns la porțile orașului Los Angeles, obligând 20.000 de persoane să-și abandoneze casele din apropiere de Santa Clarita și amenințând 2.000 de clădiri și complexe comerciale. Aproximativ 3.000 de pompieri sunt mobilizați, având la dispoziție 26 de elicoptere. Mai multe drumuri și autostrăzi au fost parțial închise.

Articolul continua dupa recomandari

Focul s-a răspândit pe colinele din Los Angeles cu repeziciune într-o zonă care nu se mai confruntase cu un incendiu de 60 de ani, a comentat John Tripp, unul din responsabilii pompierilor din Los Angeles.

Cenușa s-a așternut pe zonele învecinate iar rezidenții au povestit pe rețelele de socializare că locuințele și grădinile lor au fost acoperite de funingine. Autoritățile au emis o alertă de poluare a aerului, recomandând persoanelor în vârstă și copiilor să rămână în interior.

În nordul Californiei, "Sand Fire" a devastat deja 60 km2 de vegetație din celebrele sale țărmuri din Big Sur, distrugând 20 de case și amenințând alte 1.650 de reședințe.