Un şofer din Galaţi a a fost sechestrat în Belgia de patronul care-l angajase. Poliţia l-a salvat din casa groazei pe tânărul care lucra lângă Lieges, după ce găsise de muncă printr-un anunţ pe un site de angajări. Patronul, un român, împreună cu rudele lui, îl terorizau pe şofer.

Laurenţiu a plecat în Belgia pe 29 iulie, după un anunţa pe OLX în care se oferea un post de şofer: "Am găsit anunţul pe OLX, am sunat, mi-a răspuns un băiat din Galaţi. Mi-a recomandat acest patron, Răducanu. Mi-a spus că salariul va fi 1.800 de euro, plecare pe 29 iulie. Mi-a dat patronul toate detaliile, am plecat pe 29 din România. Pe 1 august am ajuns în Belgia. Pe 6 am început munca. A fost totul ok. Apoi mă puneau la unele munci, ei stăteau şi eu munceam şi altceva decât mă angajasem.", povesteşte bărbatul.

Articolul continua dupa recomandari

Locuia într-o casă în care mai stăteau patronul şi câteva rude ale acestuia. Laurenţiu era terorizat: "Nu aveam dreptul să ies afară din casă. Dacă vroiam să ies, trebuia să anunţ patronul şi să fiu însoţit. Banii pe luna august i-am luat, pe septembrie nu. Şi mă băteau. Patronul mi-a dat picioare şi pumni, văru-su mi-a dat o palmă. Aşa că se supărau ei."

Laurenţiu a reuşit să strige după ajutor pe o reţea de socializare, pe un grup al românilor. Acolo au reacţionat câţiva tineri din Maramureş care au alertat poliţia belgiană. Agenţii au mers la adresa indicată, dar nu au avut succes prima oară.

Vezi 2 imagini în Galerie

"Prima oară când a venit poliţia eram în pat. Băieţii au ieşit la geam, nu au deschis. Când a revenit poliţia eu am sărit din pat şi leam spus că e poliţia. Şi le-am spus că am sunat şi că vreau să plec din casa asta, după momentele de groază pe care le-am avut aici.", îşi aminteşte Laurenţiu. El a fost eliberat de agenţi, care acum anchetează familia de români unde a fost sechestrat gălăţeanul.

Acum acesta e la Bruxelles şi ajutat de alţi români îşi caută un nou loc de muncă.