Cinci oameni au fost internaţi de urgenţă după ce s-au infectat cu bacteria, în timp ce-şi tăiau vitele. Poliţia şi Garda Naţională a Ucrainei au instalat puncte de control pe toate drumurile de acces spre satul în care a fost depistată bacteria de antrax.

Medicii i-au testat pe locuitorii satelor vecine, pe o rază de 20 de kilometri, dar nu s-au confirmat alte cazuri de infecţie. În aceeaşi zonă, toate vitele au fost vaccinate.

Articolul continua dupa recomandari

Sătenii nu au intrat în panică, se tem doar să nu-şi piardă animalele, o importantă sursă de hrană. Cei cinci agricultori internaţi la Odessa se simt tot mai bine, iar unul dintre ei ar putea părăsi spitalul în următoarele zile.

Un expert al Ministerului Sănătăţii atrage, însă, atenţia că în Ucraina există peste 13.500 de potenţiale focare de infecţie cu antrax. Este vorba de locurile unde au fost îngropate, fără măsuri de precauţie, vite moarte. Sporii bacteriei pot supravieţui chiar şi o sută de ani. Iar în ultimul deceniu s-au semnalat cazuri de antrax în mai multe regiuni ale Ucrainei.