Un român dispărut acum zece ani şi despre care mama lui a crezut că e mort a fost găsit în Spania. Bărbatul fusese dat dispărut de familie în România.

În urmă cu zece ani, Karoly Schmolka, din Cluj, lucra în construcţii, la Zaragoza. Era ultima informaţie despre el pe care o avea familia. Apoi a dispărut. Mama lui a crezut că a murit, iubita nu a primit niciun semn, nicio rudă nu a mai ştiut ceva despre el.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul a plecat din Zaragoza în sudul Spaniei, a ajuns pe drumuri şi trăia pe unde apuca, din cerşit şi căutat în gunoaie. În orăşelul andaluz Barbate locuitorii au alertat poliţia, crezând că e vorba despre un vagabond periculos. La verificare însă, poliţiştii au constatat că au în faţă un caz special.

A fost contactat consulatul român, s-au făcut verificri şi s-a descoperit faptul că Shlomka era pe o listă de persoane dispărute. I-a fost anunţată familia din România şi după mai multe verificări şi confruntări a avut loc revederea. Doi veri ai bărbatului au venit în Spania şi l-au dus la Cluj, unde s-a întâlnit cu mama lui, carel credea mort.