Un român a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie, după ce a ucis în bătaie un alt român, coleg de apartament, la Grimsby. Alături de el, un alt tânăr din România a primit o pedeapsă de 13 ani după gratii, pentru omor prin imprudenţă.

Florin Hapliuc, 25 de ani, rezident în Grimsby, a primit miercuri o condamnare pe viaţă pentru crimă, în vreme ce Iasmin Florian, 30 de ani, coleg de apartament cu acesta, va sta după gratii 13 ani, pentru omor prin imprudenţă. Cei doi l-au ucis în bătaie pe Mihai Cernat, un alt român care locuia împreună cu ei.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 3 imagini în Galerie

Cei trei au sărbătorit ziua Sf. Andrei, anul trecut, în casa în care locuiau, şi după ce s-au îmbătat s-au luat la ceartă. Hapliuc şi Florian l-au luat la bătaie pe Cernat şi l-au lăsat într-o baltă de sânge. Abia a doua zi de dimineaţă, pe 1 decembrie 2017, victima a fost dusă la spital, unde a murit după 5 zile. 

Toţi trei erai prieteni şi Cernat venise în Anglia cu 10 zile înainte de bătaia care i-a adus moartea, chemat chiar de criminalii săi. 

Vezi 3 imagini în Galerie

Florin Hapliuc nu are dreptul la eliberare condiţionată mai devreme de 12 ani de executare a sentinţei. Presa britanică scrie că atunci când a fost citită sentinţa la Curtea Coroanei din Shefield, tânărul a izbucnit în hohote de plâns.