Un fost poliţist din Siberia este judecat pentru 60 de crime. Individul ar putea fi cel mai sângeros ucigaş în serie din istoria recentă a Rusiei. În vârstă de 53 de ani, bărbatul este deja condamnat pe viaţă pentru asasinarea a 22 de femei. După ce a ajuns la închisoare, el a mărturisit multe alte omoruri. Şi, cu mult calm, a dezvăluit ce motiv a avut pentru a decide cine trăieşte şi cine moare.

Presa rusă l-a poreclit "căpcăunul" pe Mihail Popkov. Bărbatul a fost poliţist până în 1998, când a ieşit la pensie. În 2012, după reluarea unor teste ADN în dosare nesoluţionate, anchetatorii au constatat că fostul lor coleg a ucis, de-a lungul anilor, zeci de femei. Arestat, rusul a recunoscut crimele şi le-a motivat prin dorinţa de a "curăţa" oraşul de prostituate. El a pretins că le-a omorât doar pe cele care erau băute sau "aveau un comportament imoral". 

Articolul continua dupa recomandari

Mihail Popkov obişnuia să-şi invite victimele în maşina poliţiei, ceea ce le făcea să nu bănuiască nimic. Pe lângă crime, el a fost găsit vinovat de două violuri şi două tentative de omor şi condamnat la închisoare pe viaţă. Întemniţat, fostul poliţist a început să mărturisească alte şi alte asasinate. "Au fost cel puţin 84 de victime, femei de diferite categorii sociale, cu vârsta între 16 şi 40 de ani."

Pentru a dovedi ceea ce părea de neimaginat, i-a condus pe anchetatori în locul crimelor.