Un lider al mafiei japoneze Yakuza, care a fugit de justiţia din Japonia timp de 15 ani, a fost arestat în Thailanda, după ce imagini cu tatuajele sale au devenit virale pe Facebook, relatează bbc.com.

Shigeharu Shirai este acuzat că a ucis un bărbat dintr-o bandă rivală în 2003.

Articolul continua dupa recomandari

Fotografiile cu tatuajele yakuza elaborate ale bărbatului în vârstă de 74 de ani au fost făcute de un thailandez care nu ştia cine este bătrânul.

După ce imaginile au devenit virale, acestea au ajuns în atenţia poliţiei japoneze, care a cerut arestarea lui Shirai. Bărbatul a fost arestat în oraşul Lopburi şi urmează să fie extrădat în Japonia. Shirai a fugit din Japonia în Thailanda în 2005.

Bătrânul are spatele şi aproape tot pieptul acoperite cu tatuaje.

În plus, într-o fotografie se poate vedea că japonezului îi lipseşte o mare parte a unui deget, pedeapsă pe care şi-o administrează deseori singuri membri ai Yakuza ca să arate că regret greşelile făcute.

Grupurile yakuza de tip mafiot există în Japonia de foarte mulţi ani şi numără aproximativ 60.000 de membri. Grupurile în sine nu sunt ilegale, însă câştigurile lor provin în mare parte din activităţi ilegale: jocuri de noroc, prostituţie, trafic de droguri, piraterie informatică.