Un chirurg român din Anglia le spunea pacienţilor care făceau colonoscopii să adopte "poziţia George Michael". În vârstă de 59 de ani, medicul şi-a pierdut locul de muncă după zeci de reclamaţii la adresa lui.

Doctorul Şerban Ioan Gheorghiu, scrie BBC, chirurg specialist în endoscopie, a avut un comportament abuziv şi chiar deviant, atât faţă de pacienţi, cât şi faţă de colegi. A primit mai multe avertismente din parte Tribunalului Medicilor Practicieni din Marea Britanie, dar pe toate le-a ignorat. 

Articolul continua dupa recomandari

Doctorul Gheorghiu a lucrat pentru spitalul didactic York NHS Foundation Trust  şi la Spitalul Scarborough din februarie 2010, până în octombrie 2017. Hărţuia personalul de sex feminin şi punea întrebări despre viaţa sexuală a femeilor care lucrau cu el.

În plus, a reţinut Tribunalul, românul folosea expresii ofensatoare la adresa colegilor şi conducerii spitalului.

Gheorghiu i-a spus unui pacient care se pregătea să facă o colonoscopie să adopte "poziţia lui George Michael", aluzie la sexualitatea cântăreţului britanic. Altui pacient i-a spus, la un consult, că oricum a avut cancer, deci nu îl poate invita să stea, că nu are pe ce să se aşeze omul.

Tribunalul medicilor a decis să îl suspende pe medicul român pentru 9 luni şi la finalul acestei perioade să aibă loc o audiere în care să se stabilească dacă acesta va mai primi dreptul de a profesa în Marea Britanie.