Cersetorii si oamenii fara adapost sunt, din pacate, personaje obisnuite la marginea soselelor americane, mai ales acum, in vreme de criza. Si, in general, prezenta lor ii deranjeaza chiar si pe cei care le mai dau cate un ban sau ceva de mancare. Unul din acesti nefericiti s-a gandit sa profite de pe urma automobilistilor enervati.

Articolul continua dupa recomandari

“Suparati? Frustrati? Urlati la un cersetor, pentru 50 de centi pe minut.”, isi face reclama un om al strazii. Cu ani in urma, Calvin McCraw a venit in Oklahoma ca sa lucreze la sondele de petrol. Dar si-a prins mana intr-un fierastrau, nu a mai putut munci iar acum traieste pe strazi. Nu are mereu ce manca, dar si-a implinit dorinta de a-i distra pe oameni.

“Fac sa rada o multime de persoane. Sunt ingrijorat doar de cei care nu rad”, spune omul. Intr-adevar, aproape nimeni nu ia in serios oferta lui Calvin. Dar ideea sa originala ii atrage multe simpatii. si, poate, cativa dolari sau o punga de mancare in plus.

Calvin McCraw reuseste, uneori, sa adune si 30 de dolari intr-o zi de cersit. Iar spiritul sau optimist ii mai lumineaza viata si il face sa suporte mai usor frigul, foamea si nesiguranta.