Un bătrân a fost găsit vinovat de uciderea soției sale, după ce aceasta l-a părăsit pentru o iubire din tinereţe pe care a reîntâlnit-o pe Facebook. 

David Thomas, în vârstă de 74 de ani şi-a ucis soţia, pe Sheila Thomas, în vârstă de 69 de ani, la o lună după ce l-a părăsit pentru a fi împreună cu un bărbat pe care îl cunoscuse în adolescenţă.

Articolul continua dupa recomandari

Femeia a avut o relaţie cu Victor Cassar în 1975, iar destinele lor s-au reunit odată ce el a contactat-o pe reţelele de socializare.

Când soţul ei a aflat i-a cerut să plece din casă în vara anului trecut. Ulterior a înjunghiat-o pe femeie cu un cuţit de bucătărie şi a bătut-o cu o bucată de lemn în casa familiei din Herne Hill, sudul Londrei. 

Procurorul Brian O'Neill  a declarat în juraților că a fost o "ucidere planificată".

Cu o săptămână înainte de tragedie, bătrânul şi-a rugat un prieten dacă poate face rost de o armă pentru el. 

„Doamna Thomas s-a întors acasă pentru a-şi lua câteva lucruri, ştiind că el nu va fi acolo. Într-adevăr, el i-a spus la telefon cu os eară în urmă că nu va fi acasă, dar a fost o minciună. A aşteptat-o ca să o omoare” a mai spus O’Neill. 

De asemenea, un vecin a auzit strigăte la momentul incidentului, printre care o voce de bărbat ţipând „Spune-mi unde locuieşti” şi o voce de femeie spunând „Lasă-mă să plec, dă-mi drumul”. Apoi omul a auzit cum o ameninţa că o să-i rupă gâtul. 

Când poliţia a ajuns la faţa locului, Thomas le-a deschis uşa. Purta o pereche de pantaloni scuţi şi un tricou şi era plin de sânge. A spus poliţiei că a fost înjunghiat şi lovit în timpul unui atac şi că soţia să se afla la etaj.

Femeia a fost găsită în dormitor cu cel puţin două lovituri de cuţit în piept şi cu leziuni la cap.
Thomas le-a spus juraţilor că „şi-a pierdut controlul”, după ce soţia lui a recunoscut că nici măcar nu este tatăl a două dintre fiicele lor. 

„Mi-a spus: Nu te iubesc, nu ştiu de ce eşti îngrijorat de mine, nu te-am iubit niciodată” a declarat bărbatul în faţa judecătorilor. 

El a mai spus că aceasta i-ar fi recunoscut că detesta să facă sex cu el şi că ar fi trebuit să îl părăsească cu ani în urmă. 

Un juriu format din 12 persoane a hotărât, după 9 ore să îl găsească pe Thomas vinovat de crimă, cu o majoritate de 11 la 1, conform The Mirror