Atac violent în inima capitalei britanice! O femeie a fost ucisă şi cel puţin şase oameni au fost răniţi, după ce un bărbat înarmat cu un cuţit s-a dezlănţuit în faţa unui hotel. Poliţiştii britanici au închis zona şi, potrivit primelor rapoarte, au luat în custodie un suspect în vârstă de 19 ani.

Scotland Yard a precizat că anchetează un posibil motiv terorist din spatele atacului comis cu un cuţit de un tânăr în vârstă de 19 ani. Poliţiştii londonezi au susţinut că un factor important ar putea să fie sănătatea mentală a atacatorului.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţiştii au confirmat că îşi vor mări prezenţa pe străzile londoneze în timpul dimineţii, pentru a da reasigurări ceţăţenilor îngrijoraţi pentru propria siguranţă.

Potrivit primelor informaţii, o femeie, în vârstă de 60 de ani, a fost tratată de paramedici în zona atacului, însă a decedat la scurt timp. O altă femeie şi patru bărbaţi au suferit răni diverse în timpul atacului.

Poliţiştii au reţinut un suspect, în vârstă de 19 ani, la doar câteva minute după ce au ajuns în Russell Square, o zonă centrală londoneză care găzduieşte Universitatea din Londra, precum şi mai multe hoteluri şi restaurante populare printre turişti.

Anterior, Scotland Yard a anunţat miercuri că un număr suplimentar de 600 de poliţişti înarmaţi vor fi desfăşuraţi în Londra, după seria de atentate care au zguduit în ultima lună Franţa şi Germania.

Zona Russell Square este frecventată în special de către turişti şi studenţi. University of London şi University College of London sunt situate în apropierea staţiei de metrou Russell Square. De asemenea, există un număr însemnat de hoteluri în zonă.