Ucigașul unei românce, în Spania, cere reducerea pedepsei la jumătate, de la 20 la 10 ani. Apărarea susține că bărbatul, care și-a omorât soția, și-a recunoscut fapta, și-a cerut scuze și nu sunt circumstanțe agravante pentru o pedeapsă de 20 de ani.

Un tribunal din Insulele Baleare l-a condamnat pe Ioan Ciotău la 20 de ani de închisoare, pentru că și-a ucis soția. Pe 20 mai 2016, el a înjunghiat-o cu 6 lovituri de cuțit pe Lucia Pătrașcu pe balconul apartamentului unde cuplul locuia, în localitatea spaniolă Port de Pollenca.

Articolul continua dupa recomandari

Procurorii spanioli au susținut că a fost o adevărată ambuscadă. Individul și-a atacat prin surprindere victima, într-un spațiu mic, iar femeia n-a avut nicio șansă.

Miercuri însă, românul a ajuns din nou în fața judecătorului, cerând reducerea pedepsei la jumătate. Avocatul apărării a spus că Ioan Ciotău și-a recunoscut fapta, și-a cerut scuze și că îi pare rău. În plus, nu ar exista circumstanțe agravante: apărarea susține că nu a fost un atac prin surprindere și, în plus, relația cuplului ar fi fost deja distrusă, românul fiind despărțit de soție de 3 săptămâni, spune ziarul Diario de Mallorca.

Procurorii vor pedeapsă maximă

La înfățișarea de miercuri, procurorii au respins cererea apărării, cerând în schimb pedeapsa maximă, de 22 de ani de închisoare. Ei susțin că românul și-a ucis soția cu sânge rece și că motivul a fost gelozia exacerbată. Procesul continuă, la Tribunalul Superior din Insulele Baleare.