Ucigaşul unui cerşetor român a fost condamnat la 8 ani de închisoare, în Irlanda. Judecătorul i-a dat o pedeapsă mai mică, pe motiv că nu a comis crima intenţionat. Inculpatul şi-a înjunghiat mortal victima, susţinând că îl enervează.

Crima a fost comisă în doar 13 secunde, aşa cum arată şi o înregistrare video făcută de camerele de supraveghere, care a fost prezentată la proces.

Articolul continua dupa recomandari

Victima, Calo Cârpaci, cetăţean român în vârstă de 58 de ani, care cerşea în oraşul Limerick din Irlanda, a fost ucisă pe 24 mai 2017. Procesul ucigaşului, un irlandez în vârstă de 60 de ani, a început în decembrie 2018, iar verdictul a fost dat acum.

În ziua crimei, Desmond Coyle şi-a ridicat ajutorul social şi s-a dus la două pub-uri din Limerick, unde a consumat alcool, spune Irish Examiner. S-a întors apoi acasă, de unde a plecat înarmat cu un cuţit, cu gând să-l caute pe cerşetorul român. S-a dus în locurile unde românul obişnuia să cerşească, apoi la casa acestuia, unde l-a înjunghiat cu o lovitură de cuţit. Camerele de supraveghere l-au filmat când a intrat pe proprietate şi a ieşit după 13 secunde.

"Nu sunt un monstru crud"

Când a fost prins, irlandezul le-a spus poliţiştilor că speră că victima lui este moartă şi că şi-a meritat soarta, spune breakingnews.ie. Ulterior, a dezvăluit anchetatorilor că românul l-a enervat, pentru că cerşea şi i-ar fi cerut bani în câteva rânduri.

La proces, inculpatul şi-a recunoscut crima. El ar fi declarat ulterior anchetatorilor că şi-ar fi dorit ca să nu se ducă niciodată la casa victimei.

"Nu sunt un monstru crud", ar fi spus ucigaşul, citat de presa irlandeză.

Conform sentinţei, Desmond Coyle a fost găsit vinovat de crimă, dar comisă fără intenţie. Judecătorul l-a condamnat astfel la 8 ani de închisoare.