Tragedie pe insula portugheză Madeira. Aproape 30 de turişti germani şi-au pierdut viaţa într-un accident de autocar. Alte 27 de persoane sunt rănite. Autorităţile de la Lisabona şi-au exprimat, în numele întregii ţări, solidaritatea cu familiile îndoliate. Atenție, imagini cu impact emoţional deosebit.

Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere. Autocarul, care circula pe o şosea ce traversa un deal, a scăpat de sub control din motive încă neclare. Vehiculul s-a răsturnat şi a căzut peste o locuinţă construită pe versantul colinei. 28 de pasageri, majoritatea femei, au murit pe loc. O altă persoană a decedat mai târziu la spital.

Articolul continua dupa recomandari

Toţi erau turişti germani, cu excepţia şoferului şi a unui ghid, care se numără printre răniţi. Preşedintele Portugaliei a anunţat că se va deplasa în Germania, pentru a însoţi corpurile neînsufleţite. Guvernul şi-a exprimat solidaritatea cu familiile îndoliate.

Toţi portughezii îşi exprimă, în aceste momente, profunda solidaritate cu locuitorii din Madeira şi, în primul rând, cu familiile şi prietenii victimelor.

Autorităţile consideră că este prea devreme pentru ipoteze asupra cauzelor accidentului. Vremea era bună, iar autocarul, produs acum cinci ani, nu părea să aibă probleme tehnice.

Tragedia i-a cutremurat pe locuitorii din Madeira, o destinaţie de vacanţă aleasă de numeroşi turişti din toată Europa. Supranumită "perla Atlanticului", insula a primit, în 2017, peste 1.300.000 de vizitatori din străinătate, cei mai mulţi britanici şi germani.