Autorităţile din Grecia şi-au exprimat temerile privind soarta celor 20 de turişti dispăruţi în urma incendiilor puternice care au mistuit, în ultimele zile, regiunea Attica, din care fac parte Atena, numeroasele suburbii ale Capitalei şi portul Pireus.

Surse citate de presa elenă susţin că turiştii dispăruţi sunt din Danemarca, Belgia, Italia şi Polonia. Aceştia lipsesc din locuinţele lor aflate în staţiunile de pe litoral, Mati şi Rafina.

Articolul continua dupa recomandari

Există temeri că turiștii, prinși de flăcări, au căutat refugiu în mare.

Din nefericire, până la această oră, misiunile de căutare și salvare ale gărzii de coastă din Grecia nu au reușit să-i găsească.

Cel mai recent bilanţ al incendiilor devastatoare din Grecia creşte dramatic. 81 de oameni au murit în infernul de lângă Atena, cifră confirmată de autorităţi.

Rudele celor dispăruţi au creat un site cu cei despre a căror soartă nu se mai ştie nimic.

Autorităţile din Grecia anunţă că alte 187 de persoane - inclusiv 23 de copii - au fost rănite.

Până la această oră, nu sunt informaţii potrivit cărora ar exista cetăţeni româniprinşi în infernul de lângă capitala Atena. 

De asemenea, MAE a dat un avertisment de călătorie din cauza incendiilor din Grecia. Meteorologii greci anunţă o schimbare dramatică a vremii în 24 - 26 iulie, când sunt prognozate ploi torenţiale şi furtuni.