Preşedintele Donald Trump stârneşte, din nou, un val de critici după ce a ironizat-o, într-un discurs, pe una din femeile care afirmă că au fost molestate sexual de judecătorul propus de el pentru Curtea Supremă. Casa Albă susţine că Trump nu a urmărit să o jignească. Dar mai mulţi senatori, indignaţi de gestul preşedintelui, ar putea vota împotriva confirmării judecătorului. 

Femeia a depus mărturie, în faţa unei comisii a Senatului, cu privire la agresiunea la care ar fi supus-o, în anii '80, actualul judecător Brett Kavanaugh. Nu şi-a amintit însă toate detaliile incidentului. Lucru sesizat de Donald Trump, care a ironizat-o, într-un discurs din campania pentru apropiatele alegeri legislative. 

Articolul continua dupa recomandari

Discursul a fost primit cu aplauze şi hohote de râs de susţinătorii preşedintelui. Dar mai mulţi senatori, atât democraţi din opoziţie, cât şi republicani, şi-au exprimat dezaprobarea şi indignarea.

Senatorii sunt cei care trebuie să confirme numirea lui Kavanaugh la Curtea Supremă. Şi, deşi republicanii sunt majoritari în Senat, rezultatul votului era oricum incert. Prin urmare, Casa Albă s-a străduit să respingă criticile.

Sub presiunea senatorilor, Trump a ordonat o anchetă a FBI asupra acuzaţiilor împotriva lui Kavanaugh. Acesta se declară, bineînţeles, nevinovat.