Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii, este acuzat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului în cadrul procedurii de destituire demarate de reprezentanţii Partidului Democrat.

Democraţii îl acuză pe Trump că şi-a folosit influenţa pentru a solicita o anchetă efectuată împotriva lui Joe Biden, unul dintre principalii săi adversari de la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Articolul continua dupa recomandari

Cum ar putea scăpa Donald Trump de destituire

Conform CNN, Trump este al patrulea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, după Andrew Johnson, Richard Nixon şi Bill Clinton, care este supus unei proceduri de destituire.

Johnson şi Clinton au fost achitaţi de Senat, iar Nixon şi-a dat demisia înainte de vot.

Donald Trump speră să scape şi el graţie votului din Senat, unde republicanii săi sunt majoritari.

De altfel, după ce a fost înştiinţat în legătură cu acuzele care i se aduc, Trump a transmis pe Twitter că "tot ce se întâmplă este o nebunie politică. Am generat fără îndoială cea mai solidă economie din istoria acestei ţări şi nu am făcut nimic rău".

Democraţii ar fi vrut să-l acuze pe Trump şi de obstrucţionarea justiţiei, însă au stabilit, în cele din urmă, că acuzaţia de abuz de putere "acoperă toate fărădelegile comise de Trump".