Un tren Amtrak de mare viteză a deraiat în statul american Washington. Unele vagoane au ajuns pe o autostradă. Masive echipe de intervenţie au fost mobilizate în zonă.

Trenul Amtrak de mare viteză era o cursă de călători care lega oraşele Taloma şi Portland, din statul american Washington.

Articolul continua dupa recomandari

LIVE: Un tren de călători a deraiat în statul american Washington | Sursa: Facebook/Observator

Actualizare ora 19.35: Cel puţin 77 persoane au fost spitalizate în urma accidentului, au anunţat oficialii sanitari americani.

Actualizare ora 19.20: Cel puţin 3 persoane au murit în deraierea trenului Amtrak, anunţă oficiul Şerifului din Districtul Pierce. Bilanţul victimelor e aşteptat însă să crească.

Actualizare ora 19.15: Cel puţin 83 de persoane se aflau în trenul deraiat, la sud de Seattle. Printre victime se află şi mecanicii garniturii de mare viteză, transmite presa americană. În momentul deraierii, trenul avea o viteză de aproximativ 130 de kilometri pe oră.

Actualizare ora 19.10: Oficiul Şerifului din Districtul Pierce, statul Washington, anunţă că tragedia a provocat morţi şi răniţi, dar nu a putut preciza, deocamdată, numărul exact al victimelor. Imaginile amator filmate la locul deraierii arată amploarea dezastrului.

Actualizare ora 19.00: Amtrak, compania proprietară a trenului de mare viteză a confirmat că sunt victime în urma deraierii. Circulaţia feroviară între Seattle şi Portland a fost suspendată.

Garnitura a deraiat la o oră aglomerată a dimineţii, pe un pod care trecea pe deasupra unei autostrăzi, în Districtul Pierce, la sud de oraşul Seattle.

Vagoane distruse în urma deraierii trenului în statul american WashingtonVezi 6 imagini în Galerie

Trenul Amtrak 501 era de mare vitezăVezi 6 imagini în Galerie

Imaginile surprinse la locul tragediei arată că vagoanele deraiate au căzut şi pe autostradă.

Numeroase echipe de intervenţie au fost trimise în zonă. Presa americană transmite că s-au înregistrat victime.

Trenul Amtrak 501 intrase în serviciu chiar astăzi. Săptămâna trecută, primarul unei localităţi de pe traseul garniturii avertiza asupra riscului producerii de accidente mortale.