Un accident feroviar s-a produs lângă Barcelona, în Spania. Două trenuri s-au ciocnit, spun martorii. Primele informații indică un bilanț de cel puțin 1 mort și peste 90 de răniți.

Accidentul feroviar s-a produs la Castellgali, între Manresa și Sant Vicenc de Castellet, o localitate de lângă Barcelona.

Articolul continua dupa recomandari

Mecanicul unui tren, o tânără de 26 de ani, a murit

Cele două trenuri, care ar fi trebuit să fie pe linii separate, s-au ciocnit violent. În vagoane erau 300 de oameni. Potrivit El Pais, dintre răniți, 3 sunt în stare foarte gravă. Alți 16 au o condiție critică, în timp ce 76 au fost răniți ușor.

Persoana care a murit este mecanicul unuia dintre trenuri, cel care se afla pe ruta corectă. Este vorba despre o tânără de 26 de ani, spune El Mundo.

La locul tragediei au fost surprinse imagini dramatice de martori. În stare de șoc, călătorii au coborât din vagoanele avariate.

Trenul spre Barcelona se afla pe o altă linie

O amplă operațiune de salvare a fost declanșată. Echipe medicale și pompieri au intervenit în număr mare.

Circulația pe liniile R4 și R12, pe care ar fi trebuit să fie cele două trenuri, a fost închisă. Deocamdată, autoritățile spaniole nu au informații despre cauzele accidentului.

Călători coboară din trenurile care s-au ciocnit lângă BarcelonaVezi 3 imagini în Galerie

Potrivit investigatorilor, trenul care circula pe ruta Marensa - Barcelona se afla, din motive necunoscute, pe linia pe care circulă garniturile în direcția opusă. Compania feroviară, de asemenea, a anunțat că a declanșat o anchetă internă.

- Acest articol a fost actualizat -