Poliţia germană a închis unul dintre terminalele de la aeroportul din Munchen după ce o persoană a trecut neverificată de punctul de securitate, scrie Deutsche Welle. Incidentul a determinat anularea sau amânare mai multor zboruri, inclusiv a unei curse dinspre Sibiu şi retur.

Căutările pentru persoana neidentificată au oprit operaţiunile la al doilea cel mai aglomerat aeroport din Germania.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţia federală din Bavaria a comunicat pe Twitter că o persoană neidentificată a pătruns în zona securizată a aeroportului din Munchen fără să fie verificată.

Două ore mai târziu, poliţia a încheiat căutările şi a informat că zborurile în zona Schengen vor reîncepe în curând.

Poliţia nu a comunicat dacă persoana respectivă a fost găsită.

Unii călători au scris pe reţelele sociale că nu au avut voie să părăsească avioanele în care se aflau iar alţii s-au plâns de întârzieri şi anulări de zboruri.

Unii au postat poze cu cozi imense la Terminaul 2, care este folosit în mare parte de compania aeriană germană Lufthansa şi partenerii săi.

Incidentul a afectat şi o cursă care ar fi urmat să ajungă la Sibiu şi o alta Sibiu - Munchen.

Este vorba de cursele LH1650 Munchen - Sibiu, care ar fi sosit astăzi la 11,25, respectiv LH 1651 Sibiu - Munchen programată să decoleze spre destinaţie la 12,00, care au fost anulate din cauza incidentului de securitate de pe aeroportul din Munchen, potrivit autorităţilor de la Aeroportul Internaţional din Sibiu.

Următorul zbor al companiei Lufthansa de la Sibiu spre Munchen este programat sâmbătă, la ora 18,10.

Sursa: News.ro, Agerpres