Una dintre cele mai mari tragedii aviatice produse în ultimii ani a fost dispariţia aeronavei MH370 a companiei Malaezia Airlines.

Tragedia s-a produs pe 8 martie 2014. Aeronava plecase din Kuala Lumpur şi trebuia să ajungă la Beijing, dar a dispărut deasupra Oceanului Indian.

Articolul continua dupa recomandari

Pilotul aeronavei Malaezia Airlines, considerat vinovat pentru dispariţia avionului

Avionul avea 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri. Nu s-a mai ştiut nimic de atunci, mergându-se pe ideea că aeronava s-a dezintegrat la momentul în care a intrat în contact cu apele Oceanului Indian.

Conform The Sun, un grup de experţi care a colaborat cu autorităţile locale la anchetarea cazului a oferit o primă teorie, la patru ani de la producerea accidentului.

Se consideră că principalul vinovat a fost pilotul, căpitanul Zaharie Ahmad Shah. Acesta dezvoltase probleme psihice şi a produs tragedia în mod deliberat.

Se presupune că Shah l-a incapacitat pe co-pilot, Fariq Abdul Hamid, iar apoi a urcat cu aeronava la peste 13.000 de metri altitudine pentru a depresuriza cabina de zbor.

Practic, Shah i-a făcut pe pasageri să se sufoce înainte să plonjeze cu avionul în apele Oceanului Indian.

Pilotul aeronavei Malaezia Airlines era deprimat

Aeronava s-a dezintegrat la contactul cu apa şi din acest motiv nu a mai putut fi recuperată epava.

Teoria este confirmată de un pilot apropiat de Shah, dar a cărui identitate nu a fost dată publicităţii.

Acesta susţine că, cel mai probabil, Shah era deprimat în perioada respectivă şi că aceasta este singura concluzie care poate fi luată în calcul.

Pilotul chiar spune că Shah ar fi putut scăpa foarte uşor de Hamid, mizând pe ideea că l-a trimis pe acesta să verifice ceva în interiorul aeronavei, iar apoi a blocat uşa de acces.