După o campanie intensă de militarizare în Crimeea, care a început de mai bine de o săptămână, Rusia continuă cu exerciţii militare desfăşurate în peninsulă şi în jurul acesteia, în Marea Neagră.

La manevre participă forţe terestre şi navale, a anunţat joi Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia de presă controlată de stat RIA Novosti.

Articolul continua dupa recomandari

Aceste exerciţii au obiectivul să contribuie la formarea trupelor în sarcini logistice, potrivit agenţiei.

Ele au loc într-un context tensionat între Kiev şi Moscova.

Tensiunile în regiune s-au amplificat după ce Moscova a acuzat Ucraina, la începutul acestei luni, că plănuieşte atacuri "de sabotaj" în Crimeea. Kievul a respins aceste acuzaţii.

În ultimele săptămâni s-a înregistrat, de asemenea, o intensificare a bombardamentelor şi violenţelor în estul Ucrainei, unde trupe guvernamentale luptă împotriva separatişilor separatişti, care deţin controlul asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk (Donbas).

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a avertizat că nu exclude o "invazie rusă la scară mare", că situaţia din estul ţării şi din Crimeea continuă să se deterioreze şi că Kievul va fi "nevoit să impună legea marţială şi să ordone mobilizarea".