Tatăl tinerei batjocorite şi ucise în plină stradă, în timp ce vorbea cu sora ei la telefon a izbucnit în lacrimi la locul în care fata a fost găsită. Acolo, sute de persoane au adus flori şi lumânări pentru a crea un altar pentru un suflet furat mult prea devreme.

Aiia Maasarwe, din Israel, studia de 6 luni la Universitatea La Trobe. Adolescenta de 21 de ani coborâse dintr-un tramvai în cartierul Bundoora, când a avut loc crima.

Articolul continua dupa recomandari

Studenta de 21 de ani a fost batjocorită şi omorâtă, sub ochii surorii ei, cu care vorbea prin FaceTime la momentul atacului. Trupul tinerei a fost găsit într-un parc a doua zi, cu hainele rupte şi jumătate dezbrăcată, iar un bărbat de 20 de ani a fost arestat la scurt timp.

Vezi 7 imagini în Galerie

Tatăl fetei a vorbit despre durerea pe care o simte pentru că şi-a pierdut fiica, dar a mulţumit tuturor celor care au venit şi au adus un gând bun la locul tragediei.

Aiia Maasarwe, în vârstă de 21 de ani, a fost ucisă în nordul suburbiei Bundoora din Melbourne, după ce a coborât dintr-un tramvai marți noaptea. Trupul ei parțial dezbrăcat a fost găsit într-un parc de lângă un centru comercial a doua zi dimineață.

Vezi 7 imagini în Galerie

Tatăl lui Maasarwe a plâns în timp ce a vorbit cu reporterii şi a privit neputincios candelele aprinse în memoria copilului său pe care nu îl va mai vedea niciodată, decât în poze.

Printre lacrimi, domnul Maasawe a mulțumit comunității din Melbourne pentru sprijinul acordat familiei sale.

"Acest lucru mi-a dat un sentiment bun", a spus el. "Dar și într-un alt mod, sunt trist, pentru că acesta este ultimul loc în care era fiica mea, visez că sunt alături de ea, dar acum nu mai pot. Cineva a decis să nu mai pot fi cu ea. Îmi doresc, mă rog şi sper că se află într-un loc mai plăcut, în paradis.”

Tatăl a dezvăluit că inițial intenționa să vină mai târziu în ianuarie pentru a-și vizita fiica, care studia la Universitatea La Trobe şi că nu se aştepta niciodată că venirea sa va avea alt scop. Acesta a privit omagiul adus de sute de persoane şi a fost fotografiat plângând pe măsură ce admira mesajele lăsate de oameni.

Adolescentă ucisă în timp ce vorbea la telefon cu sora ei

După ce, la locul crimei au fost găsite o şapcă şi un tricou plin de sânge, bănuindu-se că ar fi ale criminalului, poliţia a deschis imediat o ancheta, ulterior fiind arestat un tânăr de 20 de ani.

Detectivul inspector Andrew Stamper a declarat că fapta a fost „un atac aleator” de o persoană „oportunistă”.

Crima a avut loc la doar şase luni, după ce a avut loc un caz asemănător, când comedianta Eurydice Dixon, de 22 de ani, a fost vioaltă şi apoi ucisă în timp ce mergea acasă de la o concert, în Melbourne.

Vezi 7 imagini în Galerie

Comisia pentru drepturile omului din Australia a declarat că țara are o "rată ridicată de violență împotriva femeilor".

Tânăra Aiia era chiar speriată în acea seară, fiindu-i frică să meargă singură de la staţia de tramvai până la cazare, motiv pentru care a sunat-o video pe una dintre surorile sale, pentru a se simţi mai în siguranţă, a spus un membru al familiei.

„Se îndrepta spre casă spectacol de comedie şi vorbea prin FaceTime cu sora ei, când a fost atacată. Telefonul a căzut dintr-o dată” a spus unchiul său, Rame Masarwe.

Sora fetei se afla încă la telefon şi a auzit întregul atac, neputincioasă. Ea a alertat autorităţile, dar trupul fetei a fost descoperit abia a doua zi dimineaţă.

Vezi 7 imagini în Galerie

„Părea foarte fericită. Apoi telefonul a căzut, a auzit voci. Telefonul era pornit”.

Toată lumea ar trebui să ajungă acasă în siguranţă

Primul ministru a subliniat că toată lumea din Australia ar trebui să poată călători în siguranță în siguranță și că guvernul trebuie să rămână "veșnic vigilent" în problema violenței împotriva femeilor.

Joi seara, senatorul Derryn Hinch a stârnit un imens scandal, după ce a făcut postat un mesaj pe Twitter legat de uciderea teribilă. Acesta a făcut acuzaţii grave despre ucigaşul Aiiei, în timp ce a comparat cazul cu el al lui Jill Meagher, o jurnalistă care a fost violată şi ucisă într-o suburbie din Melbourne, în 2012.

"Isus a plâns. Umbrele lui Jill Meagher "a comunicat senatorul Hinch.

"Am auzit că ucigaşul-violator care a urmărit şi a ucis o studentă inocentă a încercat să ardă... dovezi. Ce a devenit acest oraş?” a încheiat el postarea.

Oamenii l-au acuzat imediat de insensibilitate şi de lipsă de repsect, spunând că este înspăimântător şi nepotrivit mesajul său. O persoană i-a reproşat că a folosit tragedia ca să atingă un punct de natură politică.

Vezi 7 imagini în Galerie

Nu este însă primul scandal politic în care acesta a fost implicat. El a petrecut 50 de zile în închisoare în 2014 pentru încălcarea ordinului de surprimare prin dezvăluirea detaliilor despre ucigaşul lui Meagher, Adrian Ernest Bayley. El a primit opțiunea de amendă, pe care a ales să nu o plătească "din principiu".

Senatorul Hinch a răspuns la reacțiile oamenilor și nu şi-a cerut scuze pentru postarea sa, care a rămas online.

„Pentru cei care mă atacă pentru că am spus un adevăr înspăimântător despre moartea din Bundoora. Această brută este încă acolo. Mesajul a fost pentru amintirea lui Jill Meagher şi a lui Eurydice Dixon” a adăugat ulterior senatorul.