Un tată și-a pierdut întreaga familie în atentatele din Sri Lanka, soldate cu 290 de morți. Soția și cei doi copii au murit în explozia de la hotelul Shangri La din Colombo.

Ben Nicholson, un avocat britanic care lucrează în Singapore, era cu soția și cei doi copii în vacanță, în Sri Lanka.

Articolul continua dupa recomandari

Anita Nicholson, 42 de ani, fiul de 11 ani, Alex, dar și fiica cea mică, Annabel, luau micul dejun la localul Table One din hotelul Shangri La. La ora 08.30, o explozie provocată de un sinucigaș i-a ucis.

”L-am văzut plin de sânge”

Potrivit Daily Mail, după atentat, tatăl a fost văzut mergând pe străzi, plin de sânge, întrebând de familia sa. A ajuns așa la urgențe, la Spitalul Național din Colombo, acolo unde au fost duse numeroase victime.

”L-am văzut plin de sânge, cum mergea dintr-o parte într-alta. M-a întrebat de două ori de familia sa. Avea sânge peste tot, dar nu era rănit, în afara unei mici tăieturi la ureche”, povestește Pushpa Zoysa, o asistentă medicală.

Avocatul era puternic afectat de ce se întâmplase.

”Nu fugea, nu plângea, era doar șocat. Ne-am întrebat dacă era confuz, dar părea că are control. Doar întreba într-una de familia sa. Mergea complet singur și îmi pare rău pentru el. Dar erau așa de mulți morți și oameni în pericol de moarte, și nu am putut vorbi mai mult cu el. În cele din urmă a plecat”, mai spune asistenta.

Fotografia familiei dispărute în atacurile din Sri LankaVezi 2 imagini în Galerie

Toată familia a pierit

În cele din urmă, britanicul a aflat vestea tragică atunci când s-a dus la morgă: întreaga sa familie a pierit în atentate.

”Soția și fetița au fost găsite moarte înainte să ne întâlnim cu domnul Nicholson. Băiețelul a fost găsit mort după-amiază”, a dezvăluit un avocat local din Sri Lanka.

În același hotel, Shangri La, unde au murit soția și copiii avocatului, o altă britanică a pierit împreună cu familia, la scurt timp după ce postase o fotografie din restaurant, pe Facebook. Tragedia a lovit și familia unui miliardar britanic, care și-a pierdut trei din cei patru copii în atentate.

Atacurile teroriste din Sri Lanka s-au soldat cu 290 de morți și 500 de răniți, în urma a 8 explozii care au lovit hoteluri și biserici creștine, în ziua Paștelui Catolic.