Autorul atacului de la moscheile din Noua Zeelandă a fost oprit de un tânăr din a comite şi mai multe crime. Potrivit martorilor, eroul a reuşit să-i ia arma lui Brenton Tarranton şi l-a făcut să fugă, în plin atac.

Scena violentă s-a consumat la cea de-a doua moschee. După ce a ucis 41 de oameni în prima, Brenton Tarrant s-a dus la Centrul Islamic Linwood, pentru a ucide şi mai mulţi musulmani.

Articolul continua dupa recomandari

L-a înfruntat cu mâinile goale

A deschis focul în timp ce 60-70 de oameni erau acolo, spun martorii. Syed Mazharuddin, un supravieţuitor, a dezvăluit pentru New Zealand Herald că planul atacatorului a fost dat peste cap de un tânăr din moschee, care l-a înfruntat cu mâinile goale.

"Băiatul care, de obicei, are grijă de moschee, a găsit un moment oportun şi l-a atacat pe pistolar şi i-a luat arma. Eroul a încercat să îl urmărească, dar nu a reuşit să găsească trăgaciul armei. A fugit după atacator, însă erau nişte persoane care îl aşteptau la maşină şi a reuşit să fugă", povesteşte Syed.

Syed Mazharuddin, supravieţuitor al atacului de la a doua moscheeVezi 2 imagini în Galerie

Fără intervenţia curajoasă a tânărului, numărul victimelor ar fi fost, probabil, mai mare. Situaţia era disperată şi la această moschee.

"Chiar în apropiere de intrare erau oameni bătrâni care se rugau acolo şi el a început să tragă în ei", povesteşte supravieţuitorul.

Syed Mazharuddin mai spune că un prieten a fost împuşcat în cap, iar un altul în piept. Atacul de la cele două moschei din Christchurch s-au soldat cu 49 de morţi şi peste 20 de răniţi. A fost transmis live pe Facebook, pe contul teroristului. Brenton Tarrant a fost prins ulterior, de asemenea, în mod eroic, de un singur poliţist, într-o acţiune spectaculoasă, în plină stradă.