O tânără de 24 de ani a fost ucisă și tranșată de un faimos profesor de istorie din Rusia, cu care avea o relație. Ucigașul, care a fost decorat și cu Legiunea de Onoare a Franței, a fost găsit într-un râu, având cu el un rucsac în care erau mâinile tăiate ale victimei.

Crima a fost descoperită sâmbătă dimineață, când istoricul militar rus Oleg Sokolov a fost scos din apele înghețate ale râului Moika, în Sankt Petersburg. Profesorul de 63 de ani avea cu el un rucsac, în care au fost găsite mâinile tăiate ale unei femei.

Articolul continua dupa recomandari

Cine este victima

Potrivit 47news.ru, Sokolov era beat când a fost salvat din apă și nu este clar dacă s-a aruncat în râu sau a alunecat și căzut accidental. Întrebat de salvatori ce căuta în apă, el le-a spus că înota.

Profesorul Oleg Sokolov la catedrăVezi 8 imagini în Galerie

Alertați polițiștii ruși au descins în apartamentul profesorului, unde au găsit restul cadavrului. Capul victimei fusese tăiat cu un fierăstrău, la fel ca și mâinile. Istoricul rus a încercat astfel să scape de cadavru.

Anchetatorii au identificat victima, cu numele Anastasia Eșcenko. În vârstă de 24 de ani, ea a fost studenta și protejata profesorului. Cei doi aveau o relație.

Anastasia Eșcenko într-o fotografie pe FacebookVezi 8 imagini în Galerie

Oleg Sokolov și victima sa danseazăVezi 8 imagini în Galerie

Filmul crimei comise de profesor

Potrivit Daily Mail, într-o răbufnire de gelozie, Oleg Sokolov și-a ucis accidental iubita în timp ce se certa cu ea și apoi a încercat să ascundă crima.

Istoricul a fost spitalizat cu hipotermie, dar este sub pază și a fost acuzat de crimă. Oleg Sokolov e unul dintre cei mai apreciați istorici militari în Rusia. Profesorul de 63 de ani e specializat în istoria războaielor napoleoniene și a fost protagonistul reconstituirii mai multor bătălii din această perioadă. El a fost decorat în Franța cu Legiunea de Onoare în 2003, pentru activitatea sa științifică.

Profesorul rus în haine de generalVezi 8 imagini în Galerie

Profesorul și victima sa, Anastasia Eșcenko, locuiau împreună de aproximativ 1 an și jumătate. Cei doi au scris împreună și două cărți, ultima lansată chiar în 2019.