Cei care suferă de acnee ştiu cel mai probabil cât este de uşor să îţi pierzi toată încrederea, nereuşind să găseşti o metodă benefică pentru a scăpa de această afecţiune. Zeci de medici, reţete şi diete, dar cratele de pe faţă rămân aceleaşi, fără diferenţe considerabile.

O tânără mamă, de 31 de ani din Queensland a găsit soluţia, preparându-şi băuturi de tip “smoothies” în fiecare zi. Doar acestea au ajutat-o să se elibereze de acneea cronică.

Articolul continua dupa recomandari

Mamă a trei copii, Dana Tonkin a spus căa a vut întotdeauna o piele curată de-a lungula doelscenţei, dar la 22 de ani acneea şi-a făcut apariţia şi a rămas timp de mai bine de opt ani.

Tânăra a suferit multe complexe şi nu a reuşit să învingă afecţiunea, până când nu a început să ţină o dieţă pe bază de smoothie-uri cu banane şi afine sua alte amestecuri. La foarte scurt timp, tenul ei a revenit la normal.

“Am încercat absolut tot”

Tânăra a apelat la mai mulţi medici şi a încercat diferite tratamente, dar fără succes. Calitatea pielii sale nu avea de gând să se îmbunătăţească.

“Am încercat absolut tot. Creme, demachiante, uleiuri, scrub-uri, măşti faciale, cure cu aburi, chair şi laser, dar nu m-am gândit niciodată la mâncare. Eram tânără şi credeam că dacă doar îmi spăl cum trebuie faţa, îmi va trece” a povestit Dana.

Cu toate acestea, în urmă cu 12 luni, tânăra a descoperit un program pentru mame care au născut, care le ajuta să revină la greutatea de dinaintea naşterii.

“Ca să fiu sinceră, am intrat în program pentru a slăbi câteva kilograme, dar nu mă gândeam la altceva” a povestit Dana.

Astfel, mămica şi-a schimbat alimentaţia, renunţând la dulciuri, biscuiţi, băuturi răcoritoare, îngheţată, ciocolată cu lapte, mâncăruri la mcirounde şi a adus în viaţa ei supele de fructe şi legumele proaspete.

“Înainte, rar luam micul dejun. Obişnuiam să cumpăr numai alimente ambalate şi uşor de preparat la microunde şi să mânânc din ele de cel puţin două ori pe săptămână” a povestit ea.

De asemenea, a început să bea smoothies cu: 2 linguriţe de vanilie, o cană de lapte de migdale neîndulcit, o jumătate de banană congelată, uns fert de ceaşscă de afine îngheţate, o lungură de ovăz şi 5 cuburi de gheaţă, dar ingredientele pot fi alternate şi schimbate în funcţie de fructele sau legumele pe care le dorea, conform Daily Mail.

“Am observat diferenţa într-o săptămână” a declarat mămica. “Nivelul meu de energie a crescut de asemenea într-un mod incredibil.”

Sfaturile Danei pentru oamenii care se cofnruntă cu acnee

  • Gândiţi-vă la ce mâncaţi: Fiţi atenţi la sănătatea voastră intestinală, încercaţi oţet de cidru de mere. Pielea frumoasă se creează din interior
  • Nu întârziaţi: Nu cred că timpul poate aştepta, mai ales când schimbările pot începe chiar acum
  • Încetaţi să vă faceţi griji cu privire la ceea ce gândesc ceilalţi: cocnentraţi-vă pe îmbunătăţirea propriei voastre persoane